Dr. Takács ildikó (4) copy

Kedves Látogató!

Néhány sorban egy rendhagyó önéletrajzzal szeretnék bemutatkozni.

1978-ban végeztem Szegen az általános orvosi karon. 1978. szeptemberétől kezdetem dolgozni a budapesti István Kórház röntgen osztályán, de októberben már megszületett első gyermekünk Emese.

1979. áprilisában álltam munkába, amit drága Zsuzsi nénink, pótnagymamánk tett lehetővé.

Az István kórházban kezdtem ismerkedni a röntgen diagnosztika rejtelmeivel, amikor még a röntgen felvételek leletezésén és a röntgen átvilágításon kívül nagyon más eszköz nem volt a kezünkben. Lelkesen tanultam, míg nem 1981. májusában megszületett második lányunk Eszter.

Vele is körülbelül fél évet voltam otthon, de Zsuzsi nénink addigra súlyos beteg lett és már nem nagyon tudott Esztire vigyázni, így otthon maradtam vele addig, amíg sikerült a bölcsödébe felvételt nyernie.

Szakmailag többre vágytam és szerettem volna a Hovéd Kórház röntgen osztályára felvételt nyerni, ami szerencsére sikerült. Igazából innen indult a szakmai fejlődésem. Örök hálával tartozom egyik nagy szakmai példaképemnek dr Soós József főorvos úrnak, aki nagy szigorral, de az akkori legmodernebb szemlélettel és géppark adta lehetőségekkel oktatott minket. Óriási fegyelem, szakmai elvárás és elkötelezettség volt a kívánalom, ami nagy terhet rótt mindenkire. Nagyon szerettem és élveztem a munkát, de a kicsi gyerekeim rendszeres betegségei miatt akkor nem tudtam a maximalizmusomnak is megfelelő szinten teljesíteni. Egy kis vargabetű után (Péterfy Sándor utcai Kórház radiológia), visszatértem a Honvéd Kórháza, ebbe a szakmai műhelybe, amiért nagyon hálás vagyok a sorsnak.  Ez adta meg az egész szakmai életemre az útravalót.

Később dolgoztam a Tétényi úti kórházban, ma Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórház. Itt elsősorban az ultrahang diagnosztikában fejlődtem. Rövid OPNI kitérő után, 1991-től a BM kórházban folytattam a munkát, ahol 39 évesen már főorvosként az ultrahanglabort vezethettem. Szakmailag nagyon hasznos, sok tapasztalatot nyújtó 7 év volt.

1998-ban úgy döntöttem, hogy – a szakmában szinte úttörőként- elhagyom az állami egészségügyet. 2 hónapos szünet után, az akkor nyíló Telki Magánkórházba szerződtem, ahol a radiológia vezetését bízták rám.

2000-ben dr Varga Péter Pál vette át az intézet vezetését, ami sajnos rövid ideig tartott, de számomra mégis nagy lehetőséget vetített előre. A munkám alapján meghívott az akkor induló Budai Egészségközpont radiológiai osztályának vezetésére, aminek teljes kialakítását rám bízta. Ezt követte 2005-ben az Országos Gerincgyógyászati Központ radiológiai osztályának kialakítása, ami már egy magasabb pozíciót kívánt, a radiológiai divízió orvos igazgatója lettem. Szakmai pályafutásom másik meghatározó alakja Varga főorvos úr, aki személyiségével , fantasztikus tudásával, valamint a betegekkel és kollegákkal tanúsított humánus viselkedésével nagy hatást gyakorolt rám

Tehát 2001 óta a Budai Egészségközpontban dolgozom.

2013-tól, az unoká(i)m születése után megváltam a vezetői beosztástól, de a privát rendelésemet azóta is folytatom.

2021.novemberétől a Biatorbágyi Egészségházban is dolgozom, ahol ultrahangvizsgálatokat végzek.

Az elmúlt évek alatt számtalan továbbképzésen, kongresszuson vettem részt, tartottam előadást, oktattam kollégákat. A mai napig folyamatosan képzem magam.  Az ultrahang diagnosztika a fő szakterületem, annak számos ágában mély tudásra tettem szert.  A komplex emlődiagnosztika is kedvelt szakterületem.